menu

Binnen één jaar +889% meer organische bezoekers

Studio bambacht

het resultaat van

"We hebben, door strategisch te optimaliseren, nu iedere maand consistent én groeiende omzet uit onze webshop"

Studio Bambacht is een samenkomst van de passies van eigenaresse Iris: het creëren van producten in combinatie met business en ondernemen.

Na het volgen van een online SEO-cursus merkte Iris dat ze meer diepgang en strategisch ter werk wilde gaan. Ze wilde haar gestelde doelen halen, en kwam er alleen niet uit. Ze gelooft in een lange termijn aanpak, en was al snel klaar met het dagelijks maken van Instagram posts, op de hoop dat er nieuwe klanten in haar webshop zouden belanden. Dus klopte ze in augustus 2022 aan bij SEKOIA, om de SEO van haar webshop écht groeiende te krijgen.

Creatieveling Iris Bambacht startte in 2021 'Studio Bambacht', een webshop met de leukste én handgemaakte babyproducten.

De klant

Studio Bambacht is een geweldig voorbeeld dat kiezen voor een duurzame marketingaanpak leidt naar een consistente stroom van nieuwe klanten.

Naast het verhogen van hun zichtbaarheid, is ook de naamsbekendheid van Studio Bambacht aanzienlijk gestegen: het zoekvolume op de merknaam is verdrievoudigd.

Klik hier om Studio Bambacht te bezoeken.

De groei van Studio Bambacht heeft ertoe geleidt dat Iris haar parttime baan heeft opgezegd, en ook haar vriend nu fulltime werkt aan de webshop.

Iris heeft een 'niet lullen maar poetsen' mentaliteit, en had daarom de voorkeur voor een samenwerking waarbij SEKOIA broedt op de SEO-strategie, en we daarnaast samen maandelijks werkzaamheden verrichten. Studio Bambacht koos daarom voor 'SEO by Manouk', oftewel een intensieve samenwerking waarbij we doorlopend samen aan de groei van de SEO werken.

We begonnen in het najaar van 2022 met het 'opschonen' van de website, en het SEO-technisch goed inrichten van de belangrijkste categorieën binnen de webshop. Het doel was om zo snel mogelijk meer autoriteit te claimen in de zoekmachines, waardoor het steeds makkelijker wordt om hoge posities te krijgen binnen bepaalde speelgoedcategorieën.

Na 2-3 maanden begon de groei aanzienlijk zichtbaar te worden, en zijn we de strategie gaan toepassen voor meerdere categorieën. Met succes, want binnen een jaar is het organisch verkeer met maar liefst 889% gegroeid.


De samenwerking

... zal je aan Studio Bambacht denken wanneer je opzoek bent naar een cadeau voor een newborn of kinderen onder 4 jaar. Daar gaan we samen voor zorgen.

In de toekomst...

Iris en ik bellen gemiddeld 1 x per maand, waarin we de voortgang en de planning doornemen. Daarna werken we beide aan de groei van de SEO.

1 call per maand

Het verkeer is bijna vernegenvoudigd in een jaar tijd, door een intensieve samenwerking tussen Studio Bambacht en SEKOIA.

+889%

samengevat

Benieuwd hoe ik je kan helpen?