Liever luisteren? Klik hier om naar de podcast aflevering over dit onderwerp te gaan.
Al jaren leer ik mijn klanten hoe zij in zo min mogelijk tijd krachtige, effectieve SEO-teksten kunnen schrijven via mijn bewezen SEKOIA SEO-methode. Zelf pak ik het echter iets anders aan, niet qua strategie, maar qua aanpak. Daarover wil ik het hebben in dit artikel. Er is namelijk een manier om nog sneller een SEO-artikel te ontwikkelen dat beter aansluit bij de huidige eisen van Google voor websitecontent.
Je websitecontent moet op een natuurlijke manier geschreven worden, alsof we met elkaar aan het converseren zijn. Het hoeft dus allemaal niet meer zo statisch en klinisch.
Waarom? Omdat het algoritme steeds meer focust op voice search. Voice search ken je misschien wel. Jaren geleden was het een beetje een gimmick, maar het is nooit echt een trend geworden. Toch begint dat nu te veranderen.
Voice search werkt heel simpel: je stelt een vraag met je stem, zoals “Hey Siri”, en je telefoon zoekt automatisch naar het antwoord. Er zijn tegenwoordig veel van dit soort assistenten beschikbaar die je met je stem kunt gebruiken. Zowel Google als ChatGPT zetten nu vol in op voice search omdat we steeds luier worden en alles met zo min mogelijk moeite willen doen. De verwachting is dat we massaal onze vragen via voice search gaan stellen. Daarom zal SEO copywriting ook deels veranderen. Mijn SEO-methode sluit hier perfect bij aan, evenals mijn alternatieve manier van SEO copywriting.
In plaats van mijn SEO-artikelen te schrijven, neem ik ze op, net zoals een podcast. Ik bepaal eerst een onderwerp en een zoekvraag die ik wil beantwoorden. Vervolgens noteer ik de vragen die ik in het artikel wil behandelen en neem ik het geheel op. Daarna laat ik het audiobestand door een AI-tool transcriberen tot tekst, die ik vervolgens herschrijf tot een vloeiend geheel. Pas daarna kijk ik naar de SEO-optimalisatie mogelijkheden van de tekst. SEO copywriting draait tegenwoordig niet meer om het optimaliseren van een tekst volgens een standaardlijst, maar om het zo behulpzaam en toegankelijk mogelijk maken van de inhoud.
Voor het transcriberen gebruik ik de betaalde versie van Riverside, die een AI transcriptie-optie heeft. In het verleden heb ik ook met CastMagic gewerkt, een goedkopere optie. Beide tools zal ik in de beschrijving van deze aflevering zetten. Wat ik je vooral wil meegeven is dat je voor SEO-doeleinden geen statische teksten hoeft te schrijven. Zoekmachines willen juist zoekresultaten vertonen die authentiek zijn en jouw eigen visie en kennis delen. SEO teksten schrijven kan net zo leuk zijn als het tikken van een social media post. Er is dus geen excuus meer om het nóg steeds niet te doen.
Mocht je geïnteresseerd zijn in SEO, maar niet weten waar te beginnen, dan is een doelgerichte strategie belangrijk. Ik kan je hierbij helpen met verschillende SEO-diensten, ofwel door het volledig van je over te nemen, een strategie voor je te maken, of je mijn methode te leren waarmee je in één uur per week goede SEO-resultaten kunt behalen.
Manouk@sekoia-agency.com
+31 6 23 29 68 73
Heuvelplein 243 (geen bezoekadres)
4812 PD Breda
© 2024 sekoia agency